Wsparcie - Moniszko2019

Koncerty, Wernisaże, Sympozja, Wystawy, Prelekcje, Konferencje, Spotkania, Nuty, Płyty CD i DVD, Książki

ZAMÓW unikalny znaczek jubileuszowy ! Tylko 4,99 zł

Zamów pamiątkowy znaczek! „Moda na Moniuszkę to moda na Polskę” Unikalny znaczek jubileuszowy z którego dochód będziemy przeznaczać na kolejne działania artystyczne związane z twórczością Stanisława Moniuszki. Jesteśmy przekonani, że dzięki Państwa symbolicznemu wsparciu rozbudzimy zainteresowanie twórczością i poszerzymy wiedzę przygotujemy i wydamy książki, nuty czy publikacje o Stanisławie Moniuszce. Chcemy, aby stał się dla nas nie tylko kompozytorem kilku znanych arii czy pieśni, ale, tak jak Chopin, Wieniawski, Paderewski czy Szymanowski, kompozytorem rozpoznawalnym na świecie.

Dla firm, szkół, organizatorów koncertów i instytucji mamy też specjalną ofertę spersonalizowanego znaczka. Na specjalne życzenie Państwa w dole znaczka można zamówić umieszczenie logotypu - jak na wzorze obok. Wydawca: Fundacja POLCANART   Termin realizacji 2 tygodnie, minimalny nakład 100 szt.  Szczegóły pod telefonem 728 987 144 lub e-mail: office(at)polcanart.com

Znaczek Jubileuszowy - Moniuszko 2019

Znaczek Jubileuszowy - Moniuszko 2019 średnica 58 mm z przypinką

Dostępny rabat ilościowy Dostępny rabat ilościowy
4.99 zł(bez VAT-u) Dodaj
Formularz zamówienia znaczka

Wspieraj działania Fundacji i Społecznego Komitetu Obchodów 200 rocznicy  urodzin Stanisława Moniuszki – Przekaż darowiznę!
WPŁATY NA KOMITET - MONIUSZKO 2019
L.p.Kto wpłacił Kwota Data
1EP200 zł03.08.2017
2

3

4

5

Zapraszamy do wsparcia działalności Komitetu także poprzez darowiznę w formie wpłaty choćby symbolicznej złotówki na konto:
BGŻ BNP Paribas S.A. 56 2030 0045 1110 0000 0415 6420
Plac Inawalidów 10 /50, 01-552 Warszawa
obowiązkowo z dopiskiem DAROWIZNA "Moniuszko 2019".
Jesteśmy przekonani, że dzięki Państwa wsparciu, będzie możliwe zrealizowanie misji Komitetu.
---------------
Bank account for payers from other countries
transfer any amount to the account of the Foundation under the slogan: Moniuszko2019
Bank BGŻ BNP Paribas: PL 56 2030 0045 1110 0000 0415 6420
SWIFT/BIC: GOPZPLPWXXX
Bank BGŻ BNP Paribas S.A. ul. Kasprzaka 10/16, 01-211 Warszawa
Zarząd Komitetu
PODSTAWA PRAWNA DAROWIZNY
Podstawa prawna dla darowizny od osób fizycznych i od osób prawnych: Zapisy Ustawy o podatku od osób fizycznych (art. 26 ust. 1 pkt. 9) i podatku od osób prawnych (art. 18 ust 1 pkt. 1 i 7) dotyczące możliwości odliczenia darowizny od podatku dochodowego (od 01.01.2004 r.) określają, iż można odliczyć darowizny: 1.przekazane na cele zawierające się w sferze zadań publicznych (określone w art. 4 ustawy z dnia 24 kwietnia 2003 r. o działalności pożytku publicznego i wolontariacie), - organizacjom, (m.in. stowarzyszeniom i fundacjom), o których mowa w art. 3 ust. 2 i 3 tej ustawy, - prowadzącym działalność pożytku publicznego w sferze zadań publicznych (niekoniecznie posiadającym status organizacji pożytku publicznego) określonych w tej ustawie. Od podstawy opodatkowania można odliczyć darowizny w kwocie nie wyższej niż 6% uzyskanego dochodu i 10% od osób prawnych. Należy pamiętać, iż w przypadku gdy przedmiotem darowizny są pieniądze, to powinna ona być udokumentowana dowodem wpłaty na rachunek bankowy obdarowanej organizacji. Zaś w przypadku darowania rzeczy lub usług - dokumentem potwierdzającym przekazanie tej darowizny oraz dokumentami potwierdzającymi faktyczne wydatki związane z tą darowizną.
(+48) 728 987 144
Moda na Moniuszkę to moda na Polskę