200 Koncertów - Moniszko2019

Społeczny Komitet Obchodów 200 rocznicy
urodzin Stanisława Moniuszki
MONIUSZKO 2019

„200 Koncertów na 200 rocznicę urodzin Stanisława Moniuszki” – bijemy rekord Guinnesa
FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY

Płatny
Bezpłatny

NIP
PESEL

Drodzy Państwo !
Zarząd Fundacji oraz Społeczny Komitet Obchodów 200 rocznicy urodzin Stanisława Moniuszki, powołany w lipcu 2017 r. przez Fundację "Niezależny Fundusz Kultury Polcanart", zwraca się do Państwa w kraju i za granicą z prośbą o podjęcie się współpracy przy organizacji i realizacji wyjątkowych wydarzeń, poświęconych obchodom 200 rocznicy urodzin Ojca polskiej Opery Narodowej.
„200 koncertów na 200 rocznicę urodzin Stanisława Moniuszki” – to cykl różnorakich koncertów poświęconych kompozytorowi, w różnych stylach i formach, od małych form, przez średnie po spektakularne i duże wydarzenia muzyczne. Pomysł i projekt zostanie oficjalnie zgłoszony do komisji przyznającej i ustalającej rekordy Guinnesa.
Jak przystąpić do naszego projektu?
1. W uzgodnieniu ze Społecznym Komitetem i Fundacją, zamówienie przygotowanego przez  Fundację i Komitet programu, wybranego z szerokiej oferty koncertów. Wykaz na stronie www PROGRAMY
2. Zorganizowanie własnymi siłami, we współpracy ze Społecznym Komitetem i Fundacją, dowolnego koncertu, którego tematem jest Stanisław Moniuszko, z udziałem wybranych wspólnie artystów i osób prowadzących.  Forma dowolna od klasycznej do rokowej.
Czas trwania i realizacja projektu
Ze względu na duże wyzwanie oraz czas potrzebny na przygotowanie wydarzeń – koncertów Fundacja i Komitet prosi o rezerwację i  uzgodnienie terminów najpóźniej do końca listopada 2017 roku. W zgłoszeniu prosimy o podanie dokładnej daty, miejsca, programu oraz  tytułu i formy koncertu. Warunkiem udziału jest wypełnienie ZGŁOSZENIA - Formularz obok!
Czas trwania projektu:  od września  2017 do  grudnia 2018 r.  Finał 5 maja 2019 r. w Warszawie.
Warunki uczestnictwa
W projekcie udział mogą wziąć: profesjonalni artyści oraz zespoły, dzieci i młodzież a także osoby dorosłe pod warunkiem nadesłania organizatorom rekomendacji lub nagrania (demo). Organizator zamawiający koncert pokrywa wszystkie koszty związane z jego realizacją. Zarząd Fundacji oraz Społeczny Komitet Obchodów 200 rocznicy urodzin Stanisława Moniuszki na potrzeby organizatorów udostępni nieodpłatnie, w miarę możliwości materiał nutowy oraz listę utworów. Materiały do pobrania ze strony internetowej Komitetu.
UWAGI: Fundacja i Autor projektu zastrzegają sobie, na zasadzie wyłączności, wszystkie prawa związane z koncepcją projektu  200 koncertów na 200 rocznicę urodzin Stanisława Moniuszki”, realizacją ich treści programowych i artystycznych oraz  ich rozpowszechnieniem na wszystkich polach, biorąc jednocześnie całkowitą odpowiedzialność prawną i cywilną za realizację projektu.
WSPIERAJ NARODOWĄ KULTURĘ „MONIUSZKO 2019”
 Społeczny Komitet obchodów 200 rocznicy urodzin Stanisława Moniuszki
 Pl. Inwalidów 10/50; 01-552 Warszawa